Tisza-tavi Turisztikai Konferencia Kiskörén

2017. május 30-án a kisköre Művelődési Ház adott otthont a „Tiszta-Tó a Tisza tó” soron következő programjának.

„Ha az ember tesz a környezetéért, akkor a környezet is tesz az emberért” kezdte bevezető előadását Búsi Lajos a Földművelésügyi Minisztérium főigazgatója. Meglátása szerint, ideje korán már óvodás kortól el kell kezdeni a gyerekek szemléletformálását, hogy tudatos felnőtteké váljanak.

Farkas Zoltán, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács alelnöke beszédében elmondta, újabb mérföldkőhöz ért a Tisza-tó térsége. Hangsúlyozta, hogy fontosak az egymásra épülő fejlesztések, a folyamatos párbeszéd.

A kiemelt turisztikai és fejlesztési térségek lehetőségeit vázolta Kabály Zsolt, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezető szakértője. Ismertette a szervezetük új feladatait, az új jogszabályi környezetet és hangsúlyozta az új turisztikai szemlélet fontosságát.

Dr. Barancsi Ágnes a MNVH JNSZ megyei területi felelőse előadásában bemutatta a Vidékfejlesztési Program turisztikai fejlesztési lehetőségeit.

A többi előadásban projektötletekről, elérhető támogatásokról és a Természet Operaháza programsorozatról hangoztak el információk. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat irodavezető-helyettese, Galó Anita először a Tisza-tavi turizmus elmúlt éveinek tapasztalatait összegezte.

Szembetűnő változás, hogy az Abádszalók-Kisköre tengelyről a Tiszafüred-Poroszló térségbe helyeződött át a forgalom és a vendégéjszakák nagy része, Tiszafüred most a térség leglátogatottabb települése. Elhangzott, hogy új települések bevonásával a Tisza-tavi turisztikai térség bővítésén gondolkoznak, ezután bemutatta a prioritást élvező fejlesztési elképzeléseket.

Tisza-tavi Turisztikai Konferencia Kiskörén