Nagykunsági Ízek és Termékek védjegy

Dr. Pusztai Gabriella történész, a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatója, Hajnal László  művelődésszervező, közösségfejlesztő,az Óballért Egyesület vezetője , Pusztai Zsolt muzeológus, a Túri Fazekas Múzeum igazgatója és Gyebnár Péter a Fenntartható térségért alapítvány kuratórium elnöke alkotja azt a szakmai bizottságot, mely a  Nagykunság kézműves hálózatának kiépítésén, értékteremtő minőségbiztosítási és védjegy rendszer bevezetésén tevékenykedik.  A műhely munkát szakmai közreműködésével Dr. Barancsi Ágnes  MNVH JNSZ megyei referens segíti. Komplex fejlesztés célja a Nagykunság tanyáin, zártkertjeiben tevékenykedő családi gazdaságok,kistermelők, kézművesek feltérképezése a helyi termékek készítésének előmozdítása, a közös termelési-értékesítési csatornák felkutatása illetve a város-vidék szoros kapcsolatának megteremtése.

Nemzeti Vidékstratégiával összhangban hosszú távú célként fogalmazódik meg az említett tájegység lakosságának kiváló minőségű, nyomonkövethető élelmiszerekkel történő ellátása. A termelésben a minőség alapvető szükséglet, a piaconmaradás feltétele, így az egészséges tanyai termék előállítás felügyeletére speciális minőségbiztosítási rendszert fejlesztenek ki a bizottság tagjai. A termékek kiváló minőségét védjeggyel szeretnék garantálni. Használata megvédi a helyi gazdák által előállított termékeket, egységes arculat formájában megjeleníti, pozícionálja, kommunikálja a településeket, azok értékeit a célközönség felé. További cél, hogy a vásárlók keressék és preferálják a védjeggyel ellátott helyi termékeket.