Dr. Barancsi Ágnes a MNVH JNSZ megyei területi felelőse nyilatkozott az Európa Rádiónak a nagykunsági termékek védelmében elindított Nagykunsági Ízek-és Termékek védjegyrendszer ismérveiről. Elmondta, hogy a Nemzeti Vidékstratégiával összhangban hosszú távú célként fogalmazódik meg az említett tájegység lakosságának kiváló minőségű, nyomonkövethető élelmiszerekkel történő ellátása.
A termelésben a minőség alapvető szükséglet, a piaconmaradás feltétele, így az egészséges tanyai termék előállítás felügyeletére minőségbiztosítási rendszert kell bevezetni. A termékek kiváló minőségét védjeggyel lehet garantálni. Használata megvédi a helyi gazdák által előállított termékeket, egységes arculat formájában megjeleníti, pozícionálja, kommunikálja a településeket, azok értékeit a célközönség felé. További cél, hogy a vásárlók keressék és preferálják az emblémával ellátott helyi termékeket.