Idén is megsült a Kárpát-medence kenyere

Az idén hatodik alkalommal megsütött Kárpát-medence kenyerét a történelmi Magyarország különböző városaiból érkezett mesterek készítették alföldi lisztből, kárpátaljai forrásvízből, székelyföldi sóból, vajdasági kovászból, felvidéki burgonyából.

Idén is megsült a Kárpát-medence kenyere

Az augusztus 20-án reggelre elkészült óriás kenyérrel Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke Kolozsvárra utazott, hogy megoszthassa a helyi lakosokkal az ottani ünnepi programon. A cipót Szolnokon, a Szigligeti Színház melletti nagyszínpadon szentelték még és vágták fel. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat meghívására az eseményen tartózkodott a lengyelországi testvérrégióból, Tarnów járásból érkezett delegáció is Jacek Hudyma elöljáró-helyettes vezetésével.