„Gyomaendrődikum” – KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS – újra

Az Emberi Összefogással a Környezetért Természetért Egyesületünk (5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 33.) „Gyomaendrődikum értékek megőrzése a Békés-Csongrádi-Sík tájegységben” címmel nyert az Agrárminisztérium által a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt HUNG-2019 kódjelű támogatási pályázatán.

Kezdeményezésünk célja, a helyben (Gyomaendrőd) található kincsek értékvédelme (pl Kállai Ferenc hagyatékának, a Magyar Autosex tyúkgalamb valamint a Gyomaendrődi Sajt-és Túrófesztivál rendezvény) és a Gyomaendrőd település helyi értékeinek felkutatása elsősorban az általános- és középiskolások valamint a helyi lakosok bevonásával.

Olyan értékeket kutatunk fel, melyek a település szempontból meghatározó jelentőségűek, a helyiekre jellemző és közismert értékkel bírnak, öregbítik hírnevünket.

Kérjük, amennyiben szeretne résztvenni a gyűjtőmunkában szeretettel várjuk a beérkezett pályamunkákat szervezetünk címére a 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 33. alá. Kérdéseivel hozzán fordulhat: Dr. Fábián Ágnes elnök +36-70-327-4707.

Kérdőív letöltése