Az MNVH központi hírlevele 2017. 8. szám

Kedves Olvasónk!

Egy rendkívül mozgalmas augusztust tudhatunk immár végleg magunk mögött. Hivatalosan véget ér a nyár is, de reméljük, hogy nem csak a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásainak eredményeinek, hanem a jó időnek és a napsütésnek is örülhetünk még egy kicsit.

A Miniszterelnökség folytatva a vidékfejlesztési felhívások elbírálását, újabb 251 darab élelmiszeripari pályázatot részesített pozitív döntésben, 48,6 milliárd forint értékben. Ezzel együtt már több mint 90 milliárd forint sorsáról született döntés ez idáig, amely az ágazati fejlesztéseket hivatott támogatni. Örülhettek a tejtermelők is, hiszen annak érdekében, hogy a munkaerő igényes ágazat szereplői minél nagyobb arányban részesedjenek a forrásokból, a Miniszterelnökség megemelte a keretösszeget, így a kérelmek döntő többsége, összesen 506 kérelem támogatása mellett döntött, 55,2 milliárd forint értékben.

MNVH JNSZ megyei hírlevele 2016. szeptember

Idén 18. alkalommal rendezte meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot, amelynek fő témája a 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak gazdákat érintő kérdései voltak. A rendezvény eredményességét mutatja, hogy sikerült újra a figyelem középpontjába állítani a helyi termékek és értékek, így vélhetően ezeket a vásárlók egész évben előnyben részesítik majd vásárlásaik során. Hírlevelünkben felhívjuk figyelmét a www.mnvh.eu honlapunkon megjelent cikkekre, ezek közül is kiemelve a területi felelőseink által meglátogatott és bemutatott mintaprojekteket. És nem maradhat el programajánlónk sem, amellyel reméljük ötleteket adunk ahhoz, hogy tartalmasan teljen a következő hónap is.

Hírlevelünkhöz jó böngészést és kellemes időtöltést kívánunk!

Üdvözlettel, az MNVH csapata