Az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány fókuszban a fiatal generáció

Az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítványt 1991-ben alapította Kispál László hódmezővásárhelyi agrárvállalkozó, a Debreceni Agrártudományi Egyetem Állattenyésztési Kar Oktatóiért és Hallgatóiért Alapítvány néven. Az Alapító célja az volt, hogy a hódmezővásárhelyi agrárfelsőoktatási intézmény hallgatóinak, oktatóinak támogatásán keresztül hozzájáruljon a versenyképes ismeretek átadásához, a tehetséges fiatalok támogatásához, továbbá a Kar infrastrukturális fejlesztéséhez annak érdekében, hogy az egyik legfontosabb helyi közösség erősítése révén a város és környéke fejlődését szolgálja a helyi értékek, tradíciók megőrzése és az innovatív gondolatok támogatása révén.

Primer célként fogalmazódik meg a fiatalok látókörének, a tudatos gondolkodásuk, szemléletformálásuk szélesítése, a népi értékek felismerése, a diákok helyi tudásalapú ismereteinek bővítése, a fiatalok közösségeinek fejlesztése. A középiskolások nyílt napot szervezünk vagy a kollégák maguk mennek a középiskolákba beiskolázni, ily mód indirekt úton a középiskolások tudatformálására is nagy hangsúlyt tudunk fektetni.

Átadták a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj oklevelet

Kerékgyártó Kitti Vidékfejlesztési agrármérnöki BSc III. évfolyamos hallgató tegnap átvette Dr. Mikó Edit dékán asszonytól,  Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány kuratórium elnökétől a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj oklevelet, melyet a kiemelkedő tanulmányi eredményű, szakmai téren kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatók részére az oktatásért felelős miniszter adományoz.