A falusi vendégasztal szabályai

A Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete Füzesgyarmaton tartotta 2016. május 28-án a TÁJÉTEL kínálás előírásairól, támogatási lehetőségekről szóló szakmai fórumát, melyen Bánkúti Gábor Békés megyei és Dr. Barancsi Ágnes Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi felelősök is részt vettek.

A falusi vendégasztal szabályaiGergely Mária elnök asszony köszöntő beszédét követően előadást hallhattunk a térség HÍR (Hagyományok, Ízek, Régiók) és gasztroturisztikai lehetőségeiről.  Szabadkai Andrea a vendégasztal, a  tradicionális disznóvágás és a lakossági kínálás szabályairól, a helyi a termék előállítás  higiéniai követelményeiről illetve Dr. Major Ágnes a védjegyek, védjegyeztetés szabályairól tájékoztatta az érdeklődőket, a megyei hatóság szakembereit.