2016. 11. 02-29. – 14. Környezetvédelmi Hónap programjai

A Francia Nagykövetség, a Budapesti Francia Intézet és a Földművelésügyi Minisztérium tisztelettel meghívja Önt a 14. Környzetvédelmi Hónap programjaira.

Időpont : 2016. november 2-29.

Helyszín : Francia Intézet (1011 Budapest, Fő utca 17.) 1. emelet, Auditórium

PROGRAMOK

NOV. 2.

A 14. környezetvédelmi hónap nyitóestje és a klímaváltozás, rendkívüli állapot című kiállítás megtekintése, majd filmvetítés (Mosonyi szabolcs Vad Kunság – A Puszta rejtett élete

NOV.3.

Konferencia: Zöld megoldások a szürke hétköznapokban – nulla hulladék, nulla pazarlás

A francia és magyar előadók azokat a jól bevált módszereket mutatják be, amelyekkel a mindennapokban csökkenthetjük a hulladéktermelésünket. Résztvevők: Zero Waste France, Humusz Szövetség, Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint francia és magyar önkormányzatok képviseletei.

NOV.10.

A jövő városai az okos városok?

Miért vannak okos városok és okos települések? Mi Budapest, Párizs vagy Pécs koncepciója egy digitálishálózatba kapcsolt és zöld város kialakításában? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vitatnak meg francia és magyar szakemberek.

NOV. 17.

Hüvelyes termények egy fenntarthatóbb mezőgazdaságért és élelmezésért

A Hüvelyes Termények Nemzetközi Éve alkalmából a félnapos találkozó e növények fontosságára igyekszik felhívni az érdeklődők figyelmét. A francia és magyar kutatók, illetve termelők beszélnek többek között arról, hogy a hüvelyes zöldségek fogyasztása miért előnyös az egészségre nézve, hogyan alkalmazkodnak ezek a zöldségfélék az éghajlatváltozáshoz stb. Az előadásokat követően a közönség hüvelyes növényekből készült ételeket kóstolhat, valamint izgalmas recepteket vihet haza.

A teljes programot a csatolt dokumentumban, a Francia Intézet honlapján és hamarosan a Facebook oldalunkon olvashatja.

A programsorozat ideje alatt, egész novemberben különböző műhelyülésekre és filmvetítésekre várjuk a közönséget. Francia és magyar nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítunk minden alkalommal. A konferenciákon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés: i.pusztai@inst-france.hu