Összefogjuk és segítjük a termelők közös értékesítését

A vidékfejlesztő, közösségépítő munkánk felé vezető út rögös, hiszen a „rossz akarók” kissé beárnyékolják a tenni akarásunkat. Ettől függetlenül mi mindenki felé szeretettel fordulunk, hátha nekik is sikerül belátniuk: „Mezőtúr értéke, közösségünk ereje”.

A mezőtúri és környékbeli gazdákkal közel 5 éve azon dolgozunk, hogyan tudunk KÖZÖS értékesítő pontot létrehozni, hogyan tudjuk a helyi lakosságot helyben termett, egészséges élelmiszerekkel ellátni. A kemény és kitartó munkának köszönhetően a tavalyi évben Móga Melinda és Móga Péter, Sőrés Antalné és Sőrés Antal valamint Csala Mihályné és Csala Mihály őstermelőink miniszteri elismerésben részesültek. Dr. Mezei Dávid a Miniszterelnökség – Agrár-Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára, Dr. Bene Ildikó Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztési miniszteri biztos, országgyűlési képviselő gratuláltak a 3 generáció díjazottjainak. 2017. december 7-én a Termelői Közösségek Napja alkalmából a Földművelésügyi Miniszter minisztériumi oklevélben részesítette a szervezetünket, majd 2018. július 31-én Herczeg Zsolt Mezőtúr polgármestere gratuláció tárgyú levélben kívánt sok sikert a munkákhoz.

Szervezetünk több éve szoros, jó kapcsolatot ápol a helyi, Jász-Nagykun-Szolnok megyebeli termelőkkel, kézművesekkel, a megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamrával, az Kereskedelmi-és Ipar kamarával, az országgyűlési képviselőkkel, a szakmai és szakmaközi szervezetekkel, civil szervezetekkel. Minden együttműködő partnerünk felismerte és tudja, hogy a helyben elköltött pénz, segíti a helyi gazdaság erősödését, segíti a helyi ős-és kistermelők fejlődését, kapacitásának növekedését, a termelők és a fogyasztók közötti közvetlen kapcsolatot, bizalmat. Partnereink összefogásával stabil, erős hálózatot tudunk kiépíteni, melybe szeretettel várjuk kedves jelenleg még”rosszakaró” leendő partnereinket is.