INGYENES TANÁCSADÁSSAL SEGÍTIK A VIDÉK FELEMELKEDÉSÉT

A Miniszterelnökség alatt működő Széchenyi Programiroda a legnagyobb állami fejlesztéspolitikai tanácsadó vállalat Magyarországon. Szolgáltatásai az ötletadástól, a pályázati előkészítéstől, a projekttervezésen és a konkrét megvalósításhoz kapcsolódó szakmai közreműködésen át, egészen a projektzárásig, szinte minden területre kiterjednek. A Programiroda 60 ügyfélszolgálati ponton, több mint 180 tanácsadóval áll a pályázók rendelkezésére vállalat és gazdaságfejlesztés, humánerőforrás és humáninfrastruktúra fejlesztés, környezetvédelmi, energetikai és közlekedésfejlesztés, turisztika és városfejlesztési területeken.

INGYENES TANÁCSADÁSSAL SEGÍTIK A VIDÉK FELEMELKEDÉSÉT
Tanácsadók balról jobbra hátsó sor: Papp Róbert, Bíró Réka, Menkóné Tóth Anita, Pató Erika, Őze József Péter
balról jobbra első sor: Csajbók Tünde, Csáti Andrea, Cserni Zita Fruzsina, Tűhegyi Julianna, Dr. Barancsi Ágnes

2017. január 1-től bővültek a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. térítésmentes szolgáltatásai. A vidékfejlesztési források lehívása és a pályázati felhívások hatékony felhasználása érdekében a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) munkatársai a Széchenyi Programiroda irányítása alatt állnak a vidék rendelkezésére. Szakmai munkájukat továbbra is a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős Államtitkárságának Irányítóhatósága segíti. A MNVH további célja a vidékfejlesztésben érintett kormányzati, önkormányzati és társadalmi szervezetek, civil, szakmai-és szakmaközi testületek, gazdálkodó tevékenységet végzők információs és együttműködési hálózatba szervezése, tevékenységük összehangolása a vidék társadalmi-gazdasági fejlődése, a felzárkóztatás, a hálózat szolgáltatásainak széles körben történő terjesztése.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi felelőse Dr. Barancsi Ágnes a Programiroda megyeszékhelyi irodájában, fórumokon, rendezvényeken és szükség esetén a gyakorlatban, „terepen” mutatja be az érdeklődő ügyfelek számára a vidékfejlesztéssel kapcsolatos pályázatokat, segít választani az egyes fejlesztési lehetőségek közül. További segítséget nyújt az alábbi területeken:

  • támogatja az MNVH vidékfejlesztési projektötleteinek megvalósulását, információs segítséget nyújt a pályázatok benyújtásához
  • példaértékű, jó gyakorlatokat gyűjt és terjeszt
  • felkérés esetén részt vesz, előadást tart a megye települések eseményein, szakmai rendezvényein
  • támogatja a megyei vidékfejlesztési tervezést
  • aktív kapcsolatot ápol a sajtó munkatársaival, a megyei felső vezetéssel

 

Szolnoki ügyfélszolgálati pont:

 

Dr. Barancsi ÁgnesVidékfejlesztési információs tanácsadás